НОВИНИ

Холивудската звезда Джесика Ланг пристигна в България

Носителката на два "Оскара" представя фотографска изложба у нас

Айше Сали
от Айше Сали
21:00, 03.07.2024
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Холивудската звезда Джесика Ланг пристигна в България, но не за да снима филм, а за да открие своя фотографска изложба. Може би не знаете, но носителката на два "Оскара" най-напред учи фотография, а по-късно, след като става актриса, отново се завръща към нея. Сега представя у нас 120 произведения, които са изложени в националната галерия "Двореца" в рамките на платформата "Майстори на фотографията".

Джесика Ланг е толкова добра, заставайки зад обектива, колкото и пред него. Светлината във фотографиите, която предизвиква игрите на въображението, е живото доказателство за това.

"Моите фотографии са много лични и предпочитам да не говоря за тях. "Предпочитам да ги разгледате без да сте предубедени, защото това е най-правилният начин да ги разберете. Не може да си представите колко съм щастлива да бъда тук и колко топло бях посрещната. Надявам се изложбата да ви хареса", каза Джесика Ланг, актриса и фотограф.

Образите, които запечатва, са като пътешествие из света. Усещането, което създават, отново ни напомня за голямото кино. А тази вечер изложбата се превърна в най-голямото културно събитие в София.

"Това невероятно умение и талант да видиш света през фотографския обектив, да уловиш онези мигове, които считаш, че са най-интересни, които трябва да бъдат запомнени, които трябва да бъдат предадени на цялото човечество. Аз съм убедена, че и чрез тази фотография, чрез тази фотографска изложба, ще разберем още повече за душата на един човек, на един актьор на един невероятен интелектуалец, а самата изложба ще разкрие за нас непознати светове", подчерта Илияна Йотова, вицепрезидент.

Фотографиите на Джесика Ланг ще останат у нас до 29 септември, а тези които ги видяха тази вечер, може би ще си пуснат и някой филм с участието на голямата звезда.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Липсващото парче от пъзела
Липсващото парче от пъзела
Назначени са седем нови областни управители
Назначени са седем нови областни управители