НОВИНИ

Хорнер: Всички трябва да сме притеснени от темпото на "Рейсинг Пойнт"

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
13:42, 13.07.2020 (обновена)
Чете се за: 01:03 мин.
Други спортове
хорнер всички сме притеснени темпото рейсинг пойнт

Босът на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че „всички“ трябва да са притеснени от темпото на Рейсинг Пойнт този сезон, след като Рено протестира относно легалността на болида им в неделя.

Френският тим изпрати официално оплакване вчера след състезанието за "Голямата Награда на Щайермарк", в което пилотът на Рейсинг Пойнт Серхио Перес завърши на 6-та позиция, стартирайки от 17-та. Протестът на Рено се изразява в това, че според тях Рейсинг Пойнт е нарушил правилата на Формула 1, изграждайки автомобил, който не е оригинален по дизайн на специфичните „Публикувани части“. От Международната автомобилна федерация уважиха жалбата на Рено и наредиха на Мерцедес да осигурят тима на Рейсинг Пойнт със същите части от болида през 2019.

„Мисля, че всички трябва да са притеснени от Рейсинг Пойнт. Перес беше по-бърз от Валтери Ботас с Мерцедес в един етап от състезанието. И, имайки предвид, че гумите на Ботас бяха в рамките на обиколка по-стари от тези на Рейсинг Пойнт, Перес беше три или четири десети по-бърз. Това беше много впечатляваща скорост, която те показаха“, каза Хорнер. Съотборникът на Перес – Ланс Строл, завърши седми, и сподели след края на състезанието, че според него тимът е имал „втората най-бърза кола“. „Имахме втората най-бърза кола, може би третата, но бяхме със сигурност по-бързи от Рено, Макларън и още много други отбори“.

Рейсинг Пойнт кара с двигатели на Мерцедес и базата им на Силвърстоун е близо до тима на „сребърните стрели“. Тимът финишира седми в генералното класиране при конструкторите миналата година, но е в период на еволюция след поемането на новия собственик Лоурънс Строл през 2018. Приликите между Рейсинг Пойнт и Мерцедес от миналата година приковаха вниманието по време на предсезонните тестове, като отборът не отрече, че се е вдъхновил от тях. Съставът добави, че е изследвал колата в детайли от снимки, но не е направил нищо незаконно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аке ще пропусне оставащите три кръга от Висшата лига
Аке ще пропусне оставащите три кръга от Висшата лига
Нов случай на COVID-19 в БСП – заразена е Вяра Емилова
Нов случай на COVID-19 в БСП – заразена е Вяра Емилова