НОВИНИ

Хотелиери: Заетостта е в рамките на 40-55%

bnt avatar logo
от БНТ
08:36, 08.07.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Очаква се този туристически сезон да бъде по-успешен от предходния. За това допринесе облекчаването на мерките, както и фактът, че България е в зелената зона по разпространение на COVID-19. Някои от хотелиерите отчитат голям ръст на туристите. За сравнение през юли миналата година някои от хотелите са били запълнени едва на 30%, а сега тяхната база е със заетост до 70 - 80 на сто на някои места.

"Към момента има над 90% отворили хотели. Разликата от миналата година е осезаема. Това, че е отворен хотел, не значи, че е печеливш към момента и трябва да се види средната цена, на която туристите са тук. Има различни оферти - започваме от 36 лева със закуска в хотел на първа линия. Преминаваме през 39 евро ол инклузив. И може във високия ценови клас да стигнем до 150 евро, където услугата е качествена и добре структурирана. Има хотели, които предлагат плаж. Те са предпочитани. Тези, които предлагат паркинг, отново са предпочитани", обясни Илин Димитров, председател на Варненската туристическа камара.

По думите му комплексността на услугата се търси.

"Сезонът тепърва стартира и заетостта е в рамките на 40 - 55 процента. Изглежда, че има много туристи, но реално заетостта е слаба. Много от хотелите, които не са работили, с цел да привлекат капитал и туристи, са понижили цените. Това води до некачествена услуга", подчерта хотелиерът Станислав Стоянов.

Репортер: Петър Дойкински

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акция на полицията срещу купуването на гласове във Великотърновско
Акция на полицията срещу купуването на гласове във Великотърновско
Експерти за целите и приоритетите на инициативата "Три морета"
Експерти за целите и приоритетите на инициативата "Три морета"