НОВИНИ

Облачно и дъждовно време следобед

bnt avatar logo
от БНТ
12:56, 08.07.2021
Чете се за: 02:35 мин.
Времето
Слушай новината

След слънчевото начало на деня в по-голямата част от страната, през втората половина ще развива купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания и гръмотевици, като на повече места и по-значителни ще са валежите в Източна България и по Черноморието. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 25° в североизточните райони и по Черноморието до 36° в крайните югозападни райони.

През нощта ще бъде безоблачно. Вятърът ще остане с посока североизток и ще отслабне. Минималните температури утре в повечето райони ще са между 17° и 21°.

И утре преди обяд ще бъде слънчево, по-късно през деня с временни увеличения на облачността, но само на отделни места в Централна България и планинските райони ще превали. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 30° и 35°.

Малко по-прохладно ще бъде по Черноморието с максимални температури от 26° до 29°. Температурата на морската вода е 22 - 24°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Ще духа умерен вятър от изток-североизток. До обяд ще преобладава слънчево време, по-късно облачността ще се увеличава, но ще остане без валежи.

И в планините през втората половина на деня временно ще се заоблачава, но само на отделни места в масивите от Централна България ще превали краткотрайно. Ще духа умерен североизточен, по високите и открити части временно силен северен вятър.

И поглед към времето в Европа. Валежи ще има утре в много райони от континента, а в Полша, Словакия и Унгария ще се развият и гръмотевични бури. Слънчево ще бъде в по-голямата част от Източна Европа, на Пиринеите, Апенините, както и почти навсякъде на Балканите, с изключение на северозападните части от полуострова, където ще превали и прегърми.

Без съществена промяна ще се задържи времето и през уикенда слънчево до обяд, с вероятност за валежи и гръмотевици след обяд в югозападните планински райони. В неделя ще започне повишение на максималните температури и в средата на новата седмица отново ще бъде опасно горещо, на места до около 39°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макгрегър обясни разликата в подготовката си за третата битка с Поарие
Макгрегър обясни разликата в подготовката си за третата битка с Поарие
Валдас Дамбраускас: Искахме по-убедителна победа
Валдас Дамбраускас: Искахме по-убедителна победа