НОВИНИ

Християните очакват Рождество Христово

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
20:02, 24.12.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Християнският свят очаква раждането на Божия син!

Българският патриарх Неофит оглави тържественото богослужение за Бъдни вечер в катедралния храм "Свети Александър Невски". Той призова да бъдем достойни за божествената любов, не само на думи, но и в делата си, като бъдем човеколюбиви и помагаме на всеки, нуждаещ се от закрила.

Братя и сестри, подражавайки на Господа ще бъдем достойни да го посрещнем с радост в деня на неговото пресветло рождество. Мирът и любовта на богомладенеца Христа да бъдат с всички нас и светлината на рождеството да огрява изобилно сърцата и благословена да бъде традиционната празнична трапеза на Бъдни вечер. Честито рождество Христово!

Духовното послание на Бъдни вечер е да бъдем верни в мира и любовта на новородилия си младенец. Празнуваме личността на Исус Христос, която промени всички нас. Пожелавам на всички българи да се радват с верността на вярата и да помнят, че в центъра на всичко е самият Богомладенец Христос, сподели ставрофорен иконом Николай Георгиев, началник " Връзки с обществеността " на Светия синод.

Премиерът на Бъдни вечер: Нека да помислим какво заедно да направим, за да бъде България по-добре

На тържественото богослужение за Бъдни вечер присъства и премиерът Кирил Петков заедно със семейството си.

Искам да честитя на всички българи и на всички християни Рождество Христово, това е един от най светлите християнски празници, семеен празник. Надявам се всички българи, които в момента гледат да си дадат момент на размисъл, да помислим какво заедно можем да направим, така че България да бъде по-добре следващата година, днес да не говорим за политика и проблеми, а да говорим за християнството, за семейните ценности, за благополучие, сплотеност, каза премиерът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Готова ли е системата за повишеното потребление на ток по празниците
Готова ли е системата за повишеното потребление на ток по празниците
Преди Рождество: Папа Франциск призова за смирение
Преди Рождество: Папа Франциск призова за смирение