НОВИНИ

Христо Гаджев: Причината за съществуването на Рашков в политиката е да дискредитира ГЕРБ

bnt avatar logo
от БНТ
08:22, 05.01.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Ние вчера излязохме с позиция, че повече няма да търпим и ще се видим в съда с г-н Рашков, за да защити своите лъжи. Причината за съществуването на Рашков в политиката е да изнася лъжи и да дискредитира ГЕРБ. Така депутатът Христо Гаджев коментира вчерашния скандал с изнесените данни от разследването за "Хемус".

На въпрос дали ГЕРБ е финансирана с държавни средства Гаджев заяви: "Категорично не".

"Такъв беше и случаят с подслушванията, който се оказа едно голямо нищо. Четох документите в МВР в които няма нищо секретно, а той ги засекрети", каза депутатът в изнесеното студио на "Денят започва".

ГЕРБ: За пореден път Бойко Рашков лъже без да посочи доказателства

За зеления сертификат в парламента Гаджев заяви, че позицията на ГЕРБ е единна - каквото важи за българските граждани, трябва да важи и за народните представители.

"За съжаление и този проект за решение, предложен от "Демократична България" също създава възможност за предимство и един вид богоизбиране на хората, които работят в момента, защото предлага тестовете на хората, които не са ваксинирани, да се плащат от данъкоплатеца", подчерта той.

Гаджев заяви, че ГЕРБ ще предложат отпадането на тези текстове и всеки депутат, който не иска да се ваксинира, да си плаща сам тестовете.

"Първата точка, която трябва да бъде гледана днес, е енергийното подпомагане на бизнеса. Ние сме внесли проект за решение още миналата година и реално се оказва, че различните работодателски и бизнес асоциации искат точно този модел - предлагаме този проект да бъде гледан в Народното събрание", заяви Гаджев.

Вижте повече във видеото

Всичко за първия работен ден на депутатите след ваканцията четете ТУК

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недоволство към австралийските здравни власти за реверанса към Джокович
Недоволство към австралийските здравни власти за реверанса към Джокович
"Продължаваме промяната" ще подкрепи въвеждането на зелен сертификат в НС, но е против локдаун
"Продължаваме промяната" ще подкрепи въвеждането на зелен сертификат в НС, но е против локдаун