НОВИНИ

Свлачище откъсна 4 къщи в русенския град Ветово

bnt avatar logo
от БНТ
07:34, 05.01.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Свлачище блокира две улици и откъсна 4 къщи в град Ветово, общ. Русе. Няма пострадали. Част от хората са напуснали домовете си, защото срутването на земна маса може да продължи.

Водоподаването на ул. "Драва" е възстановено с авариен водопровод, както и електроснабдяването, но за момента нещата нямат развитие.

"Никога не сме имали такъм проблем досега, изведнъж улицата изчезна. Моята версия е спукан водопровод, дълго време е текло", казва един от жителите, по чиято къща има нанесени щети.

Друг от живеещите на улицата също твърди, че причината са старите водопроводи. Според ВиК специалиста в града обаче тази версия не отговаря на истината, тъй като улицата е слоеве от насипи. Бетонната настилка също е пропукана.

"Това, с годините, като вали дъжд, сняг като се топи, замръзва, разширява почвата. Това трамбова, сляга и в един момент водопроводът се чупи, тъй като не носи на механични налягания", обясни той.

Кметът на Ветово заяви, че досега не е получавал сигнали за проблеми на тази улица.

"Ще установим каква е причината, за да се получи този проблем, но по-важното е какво правим оттук нататък. Очакваме експерти, които да кажат какъв е най-добрият начин за укрепването на разлома, за да направим така, че идните дни, когато завалят дъждове, проблемът да не се разрасне", каза той.

Вижте повече в прякото включване на Теодор Стамболиев

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учебните занятия в запалилото се симеоновградско училище ще бъдат възобновени в петък
Учебните занятия в запалилото се симеоновградско училище ще бъдат възобновени в петък
Северна Корея е извършила ново ракетно изпитание
Северна Корея е извършила ново ракетно изпитание