НОВИНИ

Топлото време за сезона ще се задържи още няколко дни

bnt avatar logo
от БНТ
21:37, 04.01.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Чувствително застудяване и валежи от дъжд и сняг се очакват в края на седмицата, но преди това още няколко дни с топло за сезона време.

17° в Хасково, Велико Търново, Ловеч и Плевен, около 15° в по-голямата част от страната, в София - малко над 9°.

И утре максималните температури ще останат без съществена промяна, между 12° и 17°, в София - 12°. Ще бъде слънчево, със сутрешни мъгли, на места- трайни и там и температурите ще останат малко по-ниски. Ще духа слаб, в Източна България - умерен югозападен вятър.

Слънчево ще бъде и на морския бряг, но ветровито. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала, което съответства на височина на вълните до около 1 метър.

Слънчево ще е времето и в планините. Вятърът ще е умерен, от запад. И там ще се задържи по-топло от обичайното за сезона.

Максималните температури в ски курортите ще са между 10° и 15°. Много добри условия за ски и туризъм, но опасността от лавини извън обработените писти е висока.

И към времето в Европа. По-голямата част от континента, с изключение на западните райони и Балканите, са под влияние на обширен многоцентров циклон. Обилни снеговалежи се очакват в Северна Европа и Русия, а значителни количества дъжд – в Украйна и Австрия.

У нас в четвъртък ще започне увеличение на облачността, но ще се задържи все още почти без валежи. Ще остане и топло за сезона. В петък, както и през почивните дни се очакват валежи от дъжд и сняг, а максималните температури ще се понижат с повече от 10°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силен вятър отмени старта на "Четирите шанци" в Инсбрук
Силен вятър отмени старта на "Четирите шанци" в Инсбрук
Ливърпул поиска официално отлагане на първия полуфинал с Арсенал за Карабао Къп
Ливърпул поиска официално отлагане на първия полуфинал с Арсенал за Карабао Къп