НОВИНИ

Новият свят на техниката: Старт на изложението в Лас Вегас

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
20:38, 04.01.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Наука и технологии
Слушай новината

Предпазни маски със самостоятелно охлаждане, автономни превозни средства и космически капсули за многократни полети са само част от очакваните артикули на изложението за потребителска електроника, което се открива в Лас Вегас.

Голямата новост е, че след двегодишно прекъсване заради пандемията, събитието ще се проведе на живо.

Разпространението на Омикрон повлия и на предстоящото изложение в Лас Вегас. Заради отказ на някои компании, броят на участниците е 2200 - наполовина по-малко от този преди две години. Залите ще са достъпни само за ваксинирани или преболедували посетители.

Стриктно ще се следи за носенето на маски и спазването на дистанция. И все пак, иновациите в сферата на технологиите ще изобилстват.

"Има цял куп различни неща, от роботика до изкуствен интелект, 5G, незаменяеми токени, много други технологии, включително хранителни и космически технологии. Толкова много неща, към които се стремяхме преди, се промениха само за няколко години", каза Гари Шапиро, президент на Асоциацията на потребителите на техника.

Новите обстоятелства, търсещите и предприемчиви умове са родили технологични хитове като: електрически хибрид между моторна шейна и мотоциклет, дигитални татуировки, предпазни маски за многократна употреба с миниатюрно охлаждане, осигурено от прикрепен с магнит вентилатор; стени, които се трансформират в прозрачни видеоекрани, възглавница, която засича хъркането и нежно променя позата на главата, за да го предотврати, умна каишка за проследяване на домашни любимци... И още, и още.

Очаква се през следващите дни около 70 000 души да се запознаят на живо с експонатите на изложението.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследват смъртта на възрастна жена заради пожар от пиратки в Новогодишната нощ
Разследват смъртта на възрастна жена заради пожар от пиратки в Новогодишната нощ
Бургас и Варна ще приемат мачове от ЕвроВолей 2023
Бургас и Варна ще приемат мачове от ЕвроВолей 2023