НОВИНИ

Учебните занятия в запалилото се симеоновградско училище ще бъдат възобновени в петък

bnt avatar logo
от БНТ
07:46, 05.01.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Пожар в котелното помещение прекъсна учебните занятия в симеоновградското училище "Св. Климент Охридски" вчера. 440 деца бяха евакуирани. Няма пострадали при инцидента, при който учители и пожарникари реагираха много бързо.

И днес учениците от най-голямото училище в Симеоновград ще учат онлайн. Електричеството в сградата е възстановено още вчера, но присъствените занятия ще бъдат възстановени чак в петък.

Причината за пожара е неизправност на една от горелките в котелното помещение. Учителите са успели за по-малко от 10 минути да изведат децата отвън. За по-малко от две минути са реагирали и пожарникарите - два екипа са пристигнали на място и са започнали да гасят.

"Отоплителната система се контролира от фирма, която има задължение да я проверява ежемесечно. През декември месец е поредната проверка. Вчера за пръв път в реална среда се наложи да използваме оповестителната система, децата бяха изведени много бързо от училището благодарение на нея, без да има паника", каза директорката Тодорина Иванова.

Този род инциденти не са много чести в училищата и те са едни от най-лошите. Където има деца, са лоши инцидентите, особено в котелни помещения от този род, които се отопляват с нафта, която е леснозапалима течност, обясни началникът на пожарната служба в Димитровград Иван Пачов.

Вижте повече в прякото включване на Цанка Семерджиева

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Димитров, КНСБ: Минималната заплата трябва да стане 750 лв.
Пламен Димитров, КНСБ: Минималната заплата трябва да стане 750 лв.
Свлачище откъсна 4 къщи в русенския град Ветово
Свлачище откъсна 4 къщи в русенския град Ветово