НОВИНИ

Христо Иванов: България има нужда от редовна власт

Най-добрият подход е въпросите, отнасящи се за структурата и състава на МС, да бъдат оставени на Мария Габриел и Николай Денков, смята той

Христо Иванов Даниел Лорер
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:56, 14.02.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Най-добрият подход е въпросите, отнасящи се за структурата и състава на Министерския съвет, да бъдат оставени на Мария Габриел и Николай Денков, очакваме от тях да потърсят решение на всички въпроси. Това коментира в Народното събрание Христо Иванов от "Продължаваме Промяната" - "Демократична България".

България има нужда от редовна власт, но това трябва да бъде изработено политически, което е и нашият фокус, заяви Иванов.

Относно това дали ще има коалиционно споразумение между ПП-ДБ и ГЕРБ Иванов посочи, че ще има документално оформени ангажименти по отношение на политиките, които трябва да бъдат следвани.

Казусът с Мартин Божанов - Нотариуса представлява важна възможност съмненията за завладяване на съдебната власт да започнем да ги осветляваме, посочи още Иванов.

В България през годините са строени много обекти, които нямат строителна документация, и няма отговор за това дали отговарят на стандартите за строителството, каза Иванов по повод оттеглените предложенията за промени в Закона за устройство на територията. Министерският съвет да оттегли промените, така че те да бъдат внесени отново, когато комисията за противодействие за корупцията бъде съставена, обясни Христо Иванов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отчитат ръст на върнати граждани на трети страни, незаконно пребиваващи у нас
Отчитат ръст на върнати граждани на трети страни, незаконно пребиваващи у нас
Кирил Милов и Абу-Муслим Амаев ще се борят за бронзови медали в Букурещ
Кирил Милов и Абу-Муслим Амаев ще се борят за бронзови медали в Букурещ