НОВИНИ

Христо Иванов: Имаме три условия

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
21:45, 14.10.2022
5153
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

"Имаме три условия - ясно отношение относно агресията на Кремъл, която засяга целия международен ред. Втората тема е съдебната реформа, на главния прокурор не може да му се има доверие. Настояваме за дълбока конституционна реформа на Висшия съдебен съвет, на статута на главния прокурор, която да доведе до предсрочно прекратяване на неговия мандат, така българската прокуратура ще бъде неутрална", заяви в "Панорама" Христо Иванов от "Демократична България".

По думите му третото условие е свързано с бюджетна и финансова политика, която да не подлага на риск влизането на България в еврозоната.

Явор Божанков, БСП: Първият мандат е обречен, освен ако ГЕРБ не се съберат с "Възраждане"

Според Христо Иванов възможност за правителство обективно съществува, като това зависи от втората политическа сила, която трябва да вземе решение дали би тръгнала да реализира тази възможност.

"Ако те потърсят нашата подкрепа, ние ще оценяваме възможността да я дадем на база на тези три критерия. Не съм оптимист, че ще настъпи достатъчна степен на трезвост и отговорност, аз не пледирам да отидем на избори - това е безотговорно и няма да реши нищо", коментира Христо Иванов.

Според него ГЕРБ има същия проблем, както и "Продължаваме Промяната".

"Очевидно е, че българската политическа система преминава в ново състояние, в което няма да има големи политически формации, които да могат самостоятелно или доминиращо да формират управление", каза още Христо Иванов.

Вижте още във видеото.

Гледайте повече от "Панорама"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В мъглата на войната - украинската журналистка Ксения Илюк
В мъглата на войната - украинската журналистка Ксения Илюк
Черно море и Арда поделиха точките на "Тича"
Черно море и Арда поделиха точките на "Тича"