НОВИНИ

Христо Иванов: Ива Митева да свика заседание на НС утре или във вторник сутринта

христо иванов конституционни ограничения попречат отстраняването иван гешев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:28, 12.09.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов призова председателя на Народното събрание Ива Митева да свика заседание утре или най-късно във вторник сутринта.

Ето какво пише Христо Иванов във Фейсбук:

"Този парламент трябва да отнеме Бюрото за защита на свидетели от Гешев въпреки цялата съпротива. Този въпрос е важен не само защото избива една от знаковите бухалки от ръцете на главния прислужник на дълбоката държава. Това кой как се позиционира спрямо него ще определи разпределението на силите в бъдещото народно събрание.

В петък събрахме подписи за провеждането на извънредно заседание на парламента в понеделник. Целта е да гарантираме, че второто гласуване на измененията относно бюрото няма да бъде осуетено от указа за разпускане на народното събрание. Междувременно, президентът вече даде знак, че ще бърза.

Ето защо, призовавам г-жа Митева да свика исканото от нас заседание утре или най-късно във вторник сутринта. Спазването на инструктивните срокове е важно, но има достатъчно примери за това, че когато нещо е истински приоритет, се намира и процедурно решение", допълва Иванов.

"В понеделник категорично няма да има извънредно заседание на парламента". Това заяви по-рано председателят на Народното събрание Ива Митева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Завръщането на Холифийлд завърши трагично в първия рунд
Завръщането на Холифийлд завърши трагично в първия рунд
Татяна Дончева: Трифонов работи като съюзник с ГЕРБ и Специализираната прокуратура
Татяна Дончева: Трифонов работи като съюзник с ГЕРБ и Специализираната прокуратура