НОВИНИ

Христо Стоичков: Школата ми в Етрополе пише история

Бившият футболен национал говори пред децата, които се явиха на кастинга за попълване групите на своите отбори, участващи в първенствата на БФС

Христо Стоичков
bnt avatar logo
от БНТ
15:59, 28.06.2024
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендата на българския футбол Христо Стоичков присъства на кастинга за попълване групите на отборите, участващи в първенствата на Български футболен съюз.

„В моят живот никога не съм гледал назад, а винаги само напред и бих искал да уверя всички вас, че футболна школа „Христо Стоичков“ остава и няма как някой да се опита да я махне. Благодарение на кмета на Община Етрополе инж. Владимир Александров продължаваме да бъдем школа за пример. Когато открих школата в далечната 2004 г., никой не ни знаеше и за няколко години станахме шампиони на всички възрастови групи. От днес започваме нов живот, отваряме нова страница, която трябва вие да напишете“, заяви бившият футболен национал.

Както е известно се създаде нов професионален футболен клуб „Етрополе“, понеже собствениците на ПФК Чавдар решиха да закрият клуба.

„Вярвам, че заедно, ще постигнем още повече успехи от преди, защото за нас с ръководството на Община Етрополе е важно развитието на спорта да продължи. Тук е моментът да благодаря и лично на инж. Владимир Александров за търпението и уважението, което прояви към нас“, заяви Христо Стоичков.

Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров също благодари на всички присъстващи за доверието.

„Благодаря на всички от моя екип, че въпреки трудностите и че не ни беше предоставен лиценз да играем във „В“ група, съумяхме в рамките на два месеца да регистрираме нов футболен клуб. Вярваме, че ще имаме нови добри попълнения, с които да постигнем големи успехи. Със сигурност футболът в Етрополе ще има бъдеще. Днешното събитие е доказателство за това. Благодаря и на г-н Христо Стоичков, че направи всичко възможно, лично да присъства и да може да оцени децата“, заяви политикът.

Христо Стоичков се обърна и към родителите на децата, като точно и ясно показа, че за него и екипа му е важно децата, обучаващи се в детско-юношеска школа „Христо Стоичков“ да са преди всичко добри ученици, да бъдат дисциплинирани и да се изградят като личности.

„Футболът е колективен спорт и децата трябва да се научат да бъдат приятели, да си помагат и извън терена, да ценят и уважават другите, да спазват правилата и да не посягат към алкохол, цигари и други забранени субстанции“, допълни още той.

Детско-юношеската школа „Христо Стоичков“ е единствената напълно безплатна школа за децата и техните родители, която осигурява денонощен лекар, възпитател и охрана за своите възпитаници. По време на кастинга Христо Стоичков лично се включи в играта с децата и ги предразположи да покажат своя талант и най-доброто от себе си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как в Южна Африка ще пазят живота на носорозите от бракониери (СНИМКИ)
Как в Южна Африка ще пазят живота на носорозите от бракониери (СНИМКИ)
Макс Верстапен бе най-бърз в единствената тренировка преди Гран при на Австрия
Макс Верстапен бе най-бърз в единствената тренировка преди Гран при на Австрия