НОВИНИ

Хуркач-Корда е финалът в Делрей Бийч

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:30, 13.01.2021
Чете се за: 00:47 мин.
Тенис
хуркач корда финалът делрей бийч

Полякът Хуберт Хуркач и младият американец Себастиан Корда се класираха за финала на турнира от сериите АТР 250 в Делрей Бийч, САЩ.

Четвъртия поставен Хуркач надигра американския квалификант Кристиан Харисън със 7:6(4), 6:4 за 94 минути и тази вечер ще се опита да стигне до втората си титла от АТР. Първата беше през 2019-та и отново дойде в САЩ, когато Хуберт триумфира в Уинстън-Сейлъм.

Първият сет бе решен след тайбрек, след като двамата не успяха да стигнат до пробив. В решителния момент опитът на поляка си каза думата и след 7-4 точки поведе в сетовете.

Във втората част двамата си размениха по един пробив в седмия и осмия гейм, но при 4:4 ръката на Харисън трепна отново и след двойна грешка даде възможност на Хуркач да сервира за мача.

Полякът изостана първоначално с 15:40, но спечели всяко едно разиграване до края, за да се поздрави с крайния успех и място на финала.

В спора за трофея Хуркач ще играе срещу американеца Себастиан Корда, който в другия полуфинал надделя над Камерън Нори (Великобритания) с 6:3, 7:5 за 82 минути.

За 20-годишният Корда това ще бъде първи финал в кариерата на турнир от АТР.

Американецът можеше да сложи точка на спора още в десетия гейм на втория сет, но пропиля два мачбола. Все пак синът на бившия №2 в света Петър Корда реализира решителен пробив в 11-ия гейм и след това на свой сервис затвори срещата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават консултациите на президента с политически партии за изборите
Продължават консултациите на президента с политически партии за изборите
Алекс де Минор е шампион в Анталия
Алекс де Минор е шампион в Анталия