НОВИНИ

И днес опасност от градушки, жълт код за валежи утре

bnt avatar logo
от БНТ
12:38, 17.06.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ни очакват максимални температури между 24° и 29°, по Черноморието между 21 - 24°. Отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни, валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Остава и опасността от градушки.

През нощта в Югозападна България ще настъпи временно изясняване, докато на много други места, главно в североизточната част на страната, ще продължи да вали.

През деня увеличението на облачността от североизток ще обхване цялата страна и ще има почти повсеместни валежи от дъжд, придружени на места и от гръмотевици.

Предупреждение за значителни количества и силни гръмотевични бури е в сила в десет области от Източна България. Очакват се нови около 30 - 35 литра на квадратен метър.

Максималните температури ще са между 22° и 27°, в крайните югозападни райони където ще има повече слънчеви часове до около 30°. Ще духа умерен северен, в източните райони - временно силен северозападен вятър.

В планините времето няма да е подходящо за туризъм и разходки. Ще е предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са между 14 и 25 градуса.

В централната част от континента ще бъде слънчево и все по-горещо в Берлин утре се очакват около 36 градуса. Слънчево ще бъде и почти навсякъде в Източна Европа. Валежи и захлаждане ще има в западните райони от Континента, както и в източните части от Балканите.

И у нас в събота температурите слабо ще се понижат. Ще има и валежи, по-интензивни и придружени от гръмотевици - на места в Западна и Северна България. В неделя, както и в началото на новата седмица, ще вали на все по-малко места, главно в планинските райони, а температурите бързо и съществено ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адриан Андреев беше елиминиран в Оклахома
Адриан Андреев беше елиминиран в Оклахома
„Галъп“: „Има такъв народ“ и ГЕРБ-СДС са с равни шансове за победа на 11 юли
„Галъп“: „Има такъв народ“ и ГЕРБ-СДС са с равни шансове за победа на 11 юли