НОВИНИ

И Надал се оттегли от участие в Маями

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:59, 17.03.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Тенис
надал оттегли участие маями

"Матадора" ще пропусне първия турнир от сериите "Мастърс" за сезона в Маями, който започва в края на месеца, в опит да се възстанови от контузията на гърба и да бъде подготвен навреме за сезона на червени кортове.

За последно Рафа бе на корта в злополучния 1/4 финал на Australian Open, когато испанецът допусна обрат от 0:2 до 3:2 сета от Стефанос Циципас.

Левичарят от Майорка получи покана да се включи в няколко надпревари оттогава, но травмата в гърба всеки път го принуждаваше да откаже да го стори.

От тази седмица 13-кратният шампион на "Ролан Гарос" загуби и едно място в световната ранглиста, след като бе изпреварен от Данил Медведев, и вече е под №3 в подреждането.

"За съжаление трябва да съобщя, че няма да играя в Маями - град, който обичам. Трябва да се възстановя напълно и да се подготвя за сезона на червени кортове в Европа", написа Надал в Туитър.

Турнирът в Маями е единственият от сериите "Мастърс", който липсва в колекцията на Надал, като той има общо пет загубени финала между 2005 и 2017 година.

Испанецът най-вероятно ще се завърне на корта за "Мастърс 1000" надпреварата в Монте Карло през април и тази в Мадрид през май, за да влезе във върхова форма за Откритото първенство на Франция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Леброн с 99-ти "трипъл-дабъл" в своята кариера в НБА
Леброн с 99-ти "трипъл-дабъл" в своята кариера в НБА
България предлага компенсационен механизъм за разпределение на ваксините в ЕС
България предлага компенсационен механизъм за разпределение на ваксините в ЕС