НОВИНИ

И Паула Бадоса недоволна от условията в Австралия

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:33, 26.01.2021
Чете се за: 01:12 мин.
Тенис

Тенисистката, която първа даде положителна проба за COVID-19 при пристигането си в Мелбърн заяви, че условията, при които е настанена в австралийския град, са най-лошите, с които се е сблъсквала.

23-годишната Бадоса,номер 67 в ранглистата на WТА, спдели пред "Марка", че все още не е получилз тенис оборудването, което е поискала преди пет дни, няма никакво място за трениране, хотелската и стая е без прозорци и няма право да напуска стаята си до 31 януари.

За момента не е ясно с кой точно щам на коронавируса е заразена Бадоса, но ако се окаже, че е новият, то тя ще трябва да остане под карантина до 5 февруари, което е само три дни преди старта на Australian Open, който започва на 8-ми.

"Чувствам се изоставена. Нямам тренировъчната екипировка, която поисках преди пет дни. Не знам от кой вирус съм болна, нямам никаква информация от организаторите. За тренировки използвам единствено шишета с вода", каза испанката.

Бадоса сподели още, че е принудена да дели стая с площ от 15 квадратни метра, заедно с треньора си Хавиер Марти, а това е нещо недопустимо за един професионален спортист.

"Това е безспорно най-лошото преживяване, което съм имала в кариерата си на тенисистка. Условията са безобразни и не съм очаквала това. Първото нещо, което хората казват, когато си болен, е да отваряш прозорците на стаята си широко. В моята стая няма прозорци и трудно има и 15 квадратни метра. Загубих всякаква физическа подготовка. Ако напусна стаята на 31 януари, ще имам една седмица за тренировки. Ако остана тук до 5 февруари, ще бъде невъзможно да се подготвя за турнира", добави Бадоса.

Испанката пристигна в Австралия, след като преди това взе участие в надпреаварата в Абу Даби. Заради засилените изисквания на властите в Австралия обаче 72-ма играчи са подложени на сходни условия с тези на Бадоса при строга карантина, като нямат право да напускат стаите си. Останалите тенисисти могат да излизат от тях за пет часа на ден, за да тренират.

През миналата седмица световната номер 28 Юлия Путинцева от Казахстан също изрази недоволството си, заявявайки че трудно може да заспи в стаята си, тъй като в хотела има гризачи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Удължават извънредната епидемична обстановка до 30 април
Удължават извънредната епидемична обстановка до 30 април
123 снегопочистващи машини обработват улиците в София
123 снегопочистващи машини обработват улиците в София