НОВИНИ

И Ветко Арабаджиев се кандидатира за депутат

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:59, 08.06.2021 (обновена)
5526
Чете се за: 02:52 мин.
Политика
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Обвиняемият Ветко Арабаджиев се кандидатира за депутат. Също като съпругата му Маринела и той е издигнат от коалицията на Александър Томов - "Движение ЗАЕДНО за промяна". Подсъдимият Миню Стайков също ще се включи в предизборната битка. Той ще е в листите на наскоро регистрираната партия "Бригада" на бизнесмена Арбен Хавальов.

Ветко Арабаджиев ще е водач на листите на движение "Заедно за промяна" в Пловдив област и Пазарджик, а съпругата му - в Бургас. С Александър Томов имали обща идеология.

БНТ: Как избрахте партията?

"Ние имаме съмишленици в тази партия и общо взето изповядваме една и съща религия, така че нормално е да бъдем от партията", отговори Арабаджиев.

"Благодарим много!", каза Маринела Арабаджиева.

Маринела Арабаджиева се кандидатира за депутат

Александът Томов уточни, че познава семейството от почти 30 години и имали сходни съдби. И той бил репресиран като бизнесмен.

"Италианската мафия може да стреля, но не посяга на деца. В България това вече стана мода, да се арестуват жени и деца, за да се мачка собственикът", каза Томов.

Общата им цел била нова визия за туризма.

"Арабаджиеви са хотелиери, имаме обща визия, става дума за увеличаване на сезона, за нов тип услуги, за нов тип реклама, ново отношение на държавата към туризма", обясни още Томов.

Миню Стайков и Маринела Арабаджиева се кандидатираха за депутати

Бизнесменът Миню Стайков, който е обвиняем за неправомерно усвояване на еврофондове, също се кандидатира за депутат от партия "Бригада" на бизнесмена Арбен Хавальов - чието име нащумя през 2008 година около скандал с източване на ДДС.

БНТ: Защо се кандидатирахте за депутат?

"Защото мога! И най-дългият път започва с първата крачка!", отговори той.

Адвокатът на Стайков поиска по-лека мярка от домашен арест, за да може той да се среща с бъдещите си избиратели. Съдът обаче отказа, под домашен арест остават и Ветко, и Маринела Арабаджиеви. Междувременно стана ясно, че Миню Стайков е успял да осъди държавата в Страсбург заради прекалено дългия му престой в ареста.

Маринела и Ветко Арабаджиеви остават под домашен арест

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маринела и Ветко Арабаджиеви остават под домашен арест
Маринела и Ветко Арабаджиеви остават под домашен арест
Миню Стайков осъди България в Страсбург
Миню Стайков осъди България в Страсбург