НОВИНИ

И Юрген Клоп се исказа срещу програмата във Висшата Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:24, 09.11.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Футбол
юрген клоп исказа програмата висшата лига

Мениджърът на Ливърпул подкрепи своя колега от Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр, който в събота изрази недоволство спрямо програмата на мачовете от Висшата лига.

"Червените дяволи" трябваше да играят в ранния мач в събота от 12:30 часа местно време, след като в сряда вечерта имаха гостуване в Шампионската лига в Истанбул.

Юнайтед стигна до успех с 3:1 срещу Евертън на "Гудисън Парк", но след двубоя норвежкият специалист бе гневен на ръководството на Висшата лига и заяви, че програмата е направена така, че неговият отбор да се провали.

Вчера Манчестър Сити и Ливърпул направиха равенство 1:1 на "Етихад", а след срещата Клоп подкрепи Солскяер.

"Нито един отбор, който играе като гост в Шампионската лига в сряда, не трябва да играе ранния мач в събота. Това не трябва да е позволено. А Тотнъм игра в четвъртък с Лудогорец и трябваше да играе в неделя в 12:00 часа. Ако се налага, нека бъде сряда-събота, но не ранния мач, това убива играчите. Събуждаш се и трябва да играеш футбол след непълноценен период на възстановяване. Висшата лига трябва да промени това, не е възможно да продължаваме така. Телевизиите, Скай, Би Ти, Би Би Си, седнете на една маса и го измислете, дайте поне няколко часа повече на момчетата. Не е възможно да продължаваме така, някой трябва да започне да мисли", коментира Клоп след мача със Сити.

Междувременно, Пеп Гуардиола също отправи критики към ръководството на Висшата Лига, като испанецът се оплака от факта, че в английското първенство върнаха броя на смените до само три.

"Трент Александър-Арнолд, английски национален играч, е контузен. Има много, много такива случаи. В цял свят играят с пет смени и това е ключово, но тук е точно обратното. Тук вярваме, че сме по-специални, не предпазваме играчите и затова се стига до бедствие", каза треньорът на "гражданите".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Теменужка Петкова: Нито друга компания, нито друга държава може да влияят на "Балкански поток"
Теменужка Петкова: Нито друга компания, нито друга държава може да влияят на "Балкански поток"
Даниел Иванов с второ поражение в Токио
Даниел Иванов с второ поражение в Токио