НОВИНИ

ИБА обвини МОК в злоупотреба с информация и оказване на натиск върху служители

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:04, 27.03.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
иба обвини мок злоупотреба информация оказване натиск служители
Слушай новината

Международната боксова асоциация (ИБА) излезе с отворено писмо до Международния олимпийски комитет (МОК), в което обвини най-голямата спортна организация в злоупотреба с информация и оказване на натиск върху служители на ИБА.

Двете организации са в много лоши отношения през последните години, след като през 2019 г. МОК суспендира ИБА, изземайки функциите на централата като организатор на олимпийския боксов турнир по време на Олимпиадата в Токио.

Тази практика ще бъде запазена и за предстоящите квалификации за Летните олимпийски игри в Париж 2024, както и за самият турнир във френската столица.

Поредната причина за спор между ИБА и МОК пък стана Световното първенство по бокс за жени в Ню Делхи, Индия, което бе организирано от боксовата асоциация, но в отвореното си писмо до олимпийския комитет оттам изразиха съмнения относно действията на МОК и намекнаха, че е имало натиск върху техни служители.

В изявлението си от ИБА директно заявиха, че от МОК са нарушили споразумението между двете страни за обмен на информация и директно обвиниха комитета, че "у липсват базови комуникационни умения, прозрачност и желание за сътрудничество".

Отношенията между ИБА и МОК се намират в най-лошата си точка след началото на Руската инвазия в Украйна, след като миналия октомври от боксовата асоциация не се съобразиха с разпоредбите да на олимпийския комитет да не бъдат допускани до участие в международни състезания боксьори от Русия и Беларус.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВАС отмени спирането на обществената поръчка за оборудване на лабораторията на БАБХ
ВАС отмени спирането на обществената поръчка за оборудване на лабораторията на БАБХ
"Вашият глас": Елена Родинова
"Вашият глас": Елена Родинова