НОВИНИ

Идва ли краят на услугата олинклузив?

bnt avatar logo
от БНТ
09:17, 05.10.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Заради поскъпването на храните, хотелиери не предлагат олинклузив в офертите за следващата година, твърдят от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Варна.

Други експерти в бранша обаче казват, че за да сме конкурентни на туристическия пазар, хотелиерите трябва да предлагат олинклузив.

Хотелиери по Черноморието не предлагат олинклузив за следващата година заради поскъпването на храните

"Има общо неразбиране какво е олинклузив и какъв е смисълът от него. В Турция например има много хотели, които предпочитат олинклузив стратегията, защото те се намират насред нищото. Няма какво наблизо да се види като забележителност и затова услугата им е съсредоточена върху задържането на туристите изцяло в комплекса. Гърция отхвърли на повечето места олинклузива, защото гърците ценят своите таверни и заявиха, че искат да запазят местната икономика с тях. Нашите черноморски комплекси са създадени на база олинклузив, наричахме го пълен пансион, защото нямаше къде да се хранят гостите извън хотела. Олинклузива го има в България повече от 60 години и ще продължи да го има, където услугата работи в полза на хотелиерите", каза Румен Драганов - директор на Институт за анализ и оценка на туризма в "Денят започва".

Повечето партии в парламента не подкрепят идеята за връщане на 20% ДДС за ресторантьорите

"В жестока конкурентна борба сме в туризма. Който е по-добър и който умее, печели посетители. Конкуренцията е съотношението цена-качество трябва да бъде много добро и рекламата да върви от уста на уста. Посетители да препоръчват на свои близки и познати мястото", каза Драганов.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шави: В края на мача с Порто определено страдахме
Шави: В края на мача с Порто определено страдахме
Общо 143 пожара са погасени през последното денонощие в България
Общо 143 пожара са погасени през последното денонощие в България