НОВИНИ

Ига Швьонтек и Каролин Вожняцки си уредиха дуел в четвъртфиналите в Индиън Уелс

Nастоящата и бившата №1 в световната ранглиста при дамите имат една среща помежду си през 2019 година в Торонто, когато Швьонтек печели с 2:1 сета

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:52, 13.03.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
ига швьонтек каролин вожняцки уредиха дуел четвъртфиналите индиън уелс
Слушай новината

Настоящата лидерка в световната ранглиста Ига Швьонтек и бившата №1 в класацията Каролин Вожняцки ще се изправят една срещу друга в четвъртфиналите на турнира от категория WTA 1000 в Индиън Уелс, САЩ.

Това стана факт, след като рано тази сутрин българско време и двете спечелиха мачовете си от фазата на осминафиналите на надпреварата в Калифорния.

Полякинята Швьонтек нямаше особени затруднения в мача си срещу казахстанката Юлия Путинцева, надигравайки я убедително с 6:1, 6:2. Двубоят продължи час и 12 минути, като двете тенисистки си размениха общо осем пробива, но цели шест от тях бяха на сметката на Ига, която е шампионка в състезанието от 2022 година.

Междувременно Каролин Вожняцки, която пък е с полски произход, се наложи над друга бивша №1 в света Анжелик Кербер с 6:4, 6:2. За тенисистката от Дания това беше четвърти пореден успех на турнира в Индиън Уелс, като за нея това е най-добрата серия след завръщането ѝ на корта през 2023 година. В кариерата си Вожняцки също има една титла в Индиън Уелс, която датира от 2011 година.

В долната четвъртина на основната схема място в четвъртфиналите си осигури и поставената под №28 Анастасия Потапова, която елиминира 13-ата в схемата Жасмин Паолини. Рускинята спечели със 7:5, 0:6, 6:3 и така за пръв път в своята кариера ще играе във фазата на най-добрите осем в Индиън Уелс.

Нейна съперничка там ще бъде украинката Марта Костюк, която се справи в осминафиналите с представителката на Русия Анастасия Павлюченкова. Световната №32 спечели с 6:4, 6:1, с което си заслужи дебют в четвъртфиналите на надпревара от сериите WTA 1000 .

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денков: Здравната каса и МФ ще осигурят безплатна терапия на сърдечните заболявания
Денков: Здравната каса и МФ ще осигурят безплатна терапия на сърдечните заболявания
Атанасов: Много добре вървят преговорите
Атанасов: Много добре вървят преговорите