НОВИНИ

Игор Кислов отправи видеопоздрав към привържениците на Етър по повод вековния юбилей на клуба

Украинският състезател остава в историята на "виолетовите" и на българския футбол като първият чужденец, спечелил титлата в родното първенство, като това се случва именно като играч на Етър през сезон 1990/91

игор кислов отправи видеопоздрав привържениците етър повод вековния юбилей клуба
bnt avatar logo
от БНТ
13:54, 22.04.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Първият чуждестранен футболист в историята на българското футболно първенство, триумфирал с титлата, Игор Кислов отправи видеопослание към всички фенове на Етър Велико Търново по повод 100-годишния юбилей на клуба.

Украинският нападател игра за "виолетовите" в периода 1990-1994, като бе част от онзи състав, воден от Георги Василев, който през сезон 1990/91 стигна до златните медали в родната "А" група.

По този повод Кислов получи покана за участие в празненствата за вековния юбилей на Етър, но заради актуалната обстановка в Украйна бившият състезател на "болярите" разкри, че няма да може присъства на звездния мач, който клубът организира на 25 април.

"Скъпи мои български приятели! Искам да ви поздравя с юбилейната дата – столетието на ФК Етър! Искам да ви пожелая още дълго и дълго да идвате и поддържате Етър! За съжаление, при нас в Украйна сега е война и затова не мога да дойда и да бъда участник в този прекрасен футболен мач.

На стадиона вие ще видите много легенди, които носиха слава по световните футболни терени. Искам и мечтая когато свърши войната в Украйна, да направим футболен мач между ветераните на Ворскла Полтава и Етър.

На Етър искам да пожелая само победи и да ви кажа (на български език): „Всичко най-хубаво на вас, болярите! Само Етър!", заяви Игор Кислов, цитиран от пресслужбата на Етър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С четирима по-малко: Светият синод определи епископите, между които ще бъде избран Сливенски митрополит
С четирима по-малко: Светият синод определи епископите, между които ще бъде избран Сливенски митрополит
От 15 май влиза в сила забрана за строителство в Царево и Ахтопол
От 15 май влиза в сила забрана за строителство в Царево и Ахтопол