НОВИНИ

Илиан Илиев: Не е нормално да се играе при тези условия

Старши треньорът на Черно море не остана доволен от нулевото равенство срещу ЦСКА 1948.

Илиан Илиев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:39, 19.07.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев не остана доволен от нулевото равенство срещу ЦСКА 1948 на старта на новия сезон в Първа лига. Наставникът на варненци е категоричен, че срещата се е провела в твърде ранен час (18:45 часа), когато все още е прекалено горещо.

"Казах го и през седмицата – не е нормално да се играе при тези условия. Малко като се позахлади, стана за футбол. Другото е мъка. За футболистите – държахме топката, почти не допуснахме ситуации. ЦСКА 1948 е опасен отбор на контраатака. Преходът ни беше добър, но няма как да играеш в това време, да имаш някакъв ритъм, да играеш преса, това са нещата… Според това, в което се превърна мачът, мисля, че е нормално, че не можахме да вкараме и завършихме 0:0", коментира Илиев.

"Липсата на типичен централен нападател може би също оказа влияние. Но като цяло знаете, че имаме наказание, имаме контузен играч, нападатели, които не са в строя, така че може и това да оказва влияние. Повече обаче оказва влияние неприятната обстановка, в която трябваше да играем 60 минути. И това тежи на съвестта на тези, които организират първенството, не на футболистите. И двата отбора положиха усилия да бягат, да се пресират, но последните 20-30 минути стана футбол - нещо, което искаме хората да гледат. През останалото време беше мъка.

Имаме пропуски, особено в преходен етап, не може да преценим добре нещата според това как е времето. В 18:30 часа на 36-37 градуса да тръгнеш да направиш преход, после да скъсяваш, това са тежки неща", добави още Илиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Самолет с 223 души на борда извърши аварийно кацане в Атина
Самолет с 223 души на борда извърши аварийно кацане в Атина
Полският документалист Корнел Миглус и родопските баби
Полският документалист Корнел Миглус и родопските баби