НОВИНИ

Илия Груев влезе в щаба на Инголщат

Отборът от Трета лига на Германия е воден от жена

илия груев своя син показва класа самочувствие
bnt avatar logo
от БНТ
11:45, 18.06.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Илия Груев намери ново предизвикателство в своята кариера. Професионалният път на българския специалист ще продължи в Германия, където влиза в щаба на Инголщат, обявиха официално от клуба. Той ще изпълнява функциите на асистент в екипа на Сабрина Витман, която в края на миналия сезон се превърна в първата жена, която води мъжки тим. Детайли за договорката между българина и участника в Трета лига не се съобщават.

До този момент Груев е работил още като помощник-треньор в Черноморец Бургас, хърватския Хайдук Сплит, германските Кайзерслаутерн и Дуисбург, както и в националния отбор на България. Освен това е бивш наставник на тима до 19 години на Рот-Вайс Ерфурт. Бившият футболист помогна на „зебрите“ да триумфират с титлата в трета дивизия. За последно той е бе част от Арминия Билефелд.

„Много съм доволен, че вече мога да допринеса с опита си в треньорския екип на Инголщат. Благодаря на всички отговорни фактори в клуба за добрите и приятни дискусии и доверието, което гласуваха аз съм. Аз съм отборен играч, който също така обича да работи с млади хора и прави всичко по силите си, за да развие играчите и отбора и да ги направи по-добри. Ето защо съм силно мотивиран да изпълня моята роля, така че можем да сме високо в таблицата в края на сезона“, коментира Груев пред клубния сайт.

Инголщат е фирменият отбора на автомобилния концерн Audi, чиято централа е в едноименния град. През миналия сезон отборът финишира на десетото място в Трета лига.

Както е известно, Илия Груев е сред анализаторите на европейското първенство по футбол в Германия, което можете да гледате в ефира на БНТ 1 и БНТ 3, както и сайта BNTNEWS.BG/SPORT.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вторичните трусове в Пловдивско продължават
Вторичните трусове в Пловдивско продължават
Жегите взеха трета жертва в Гърция
Жегите взеха трета жертва в Гърция