НОВИНИ

Има болнични легла за пациенти с COVID и с други заболявания в Перник

bnt avatar logo
от БНТ
08:20, 04.12.2020
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Болницата за продължително лечение и рехабилитация в Перник няма да работи две седмици, тъй като целият лекарски състав е в болничен. Повече от половината лекари са заразени с коронавирус, а останалите не могат да отидат на работа поради други заболявания. Заразени са и медицински сестри, и санитари. От общината уверяват, че след затварянето, за пациентите е осигурена нужната грижа.

"Към момента в Бюрото по труда в Перник има обявени над 20 свободни места за медици. Медицински персонал просто няма", заяви в "Денят започва" по БНТ зам.-кметът на града Стефан Кръстев.

Той обясни, че в тази болница работят физиотерапевти, кинезитерапевти, хора, занимаващи се със спортна гимнастика и тя няма условия да се занимава с хора с инфекциозни или белодробни заболявания, защото няма кислородна инсталация, няма инфекционисти, няма пулмолог.

"Проблеми с медицинските специалисти има и в Многопрофилната болница за активно лечение, както и в Специализираната болница за лечение на белодробни заболявания - това са държавни болници, които също изпитват недостиг на кадри", допълни зам.-кметът.

Затвориха болницата в Перник заради заразен медицински персонал

В Многопрофилната болница има легла и за пациенти, които не са с коронавирус.

А преди затварянето на болницата за продължително лечение всички пациенти са прегледани и съобразно състоянието им са били пренасочени за хоспитализация в другите лечебни заведения в града, или за домашно лечение.

Болнични легла на територията на Перник все още има - за пациенти с коронавирус и за такива с други заболявания, категоричен беше Кръстев. Но липсва медицински персонал.

Вижте още от разговора във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 1500 ученици в Благоевградско нямат възможност да учат онлайн
Близо 1500 ученици в Благоевградско нямат възможност да учат онлайн
През първите 100 дни управление на Байдън: Всички американци с маски
През първите 100 дни управление на Байдън: Всички американци с маски