НОВИНИ

През първите 100 дни управление на Байдън: Всички американци с маски

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:05, 04.12.2020 (обновена)
Чете се за: 02:02 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Бившият посланик на Съединените щати в България Нанси Макълдауни ще е съветник по националната сигурност на избраната за вицепрезидент Камала Харис. Макълдауни оглавяваше посолството у нас през 2008 и 2009 г. Харис участва заедно с избрания за президент Джо Байдън в съвместно интервю за Си Ен Ен, в което демократът пожела всички американци да носят маски.

100 дни с маски. Това ще поиска Джо Байдън в самото начало на управлението си. В телевизионно интервю новоизбраният американски президент обясни, че ще има значително намаляване на случаите на COVID-19, ако всеки американец носи лично предпазно средство. Байдън ще разпореди маски да се носят и в сградите на федералното правителство.

Демократът предупреди, че пътуванията за празниците носят риск. Той участва във виртуална кръгла маса, посветена на икономическите последствия от COVID-19.

"Не искам да плаша никого, но разберете фактите, може да загубим още 250 000 живота от сега до януари. Чувате ли ме? Защото хората не внимават", заяви Байдън.

Броят на смъртните случаи в САЩ надхвърли 276 000, а общо заразените са повече от 14 милиона души. Джо Байдън е поканил най-добрият специалист по инфекциозни болести в правителството Антъни Фаучи да остане на поста си и да се присъедини към екипа за борба с коронавируса.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио и съпругата му дариха кръв, за да насърчат и други нюйоркчани да последват примера им. Кръвните банки изпитват хроничен недостиг. Освен това много хора се притесняват да даряват кръв, защото не са сигурни дали е безопасно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има болнични легла за пациенти с COVID и с други заболявания в Перник
Има болнични легла за пациенти с COVID и с други заболявания в Перник
Според 90% от общопрактикуващите лекари: COVID-19 не е основание за назначаването на антибиотици
Според 90% от общопрактикуващите лекари: COVID-19 не е основание за назначаването на антибиотици