НОВИНИ

Има ли решения за проблемите на градския транспорт в София - дискутират общинските съветници

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
10:06, 21.05.2022 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Над 1 млн. лева заплати са получили директорите в четирите компании за градски транспорт в София само за година. Това обяви независимият общински съветник Борис Бонев в предаването "Денят започва с Георги Любенов".

По думите му са необходими спешни реформи в столичния транспорт, а едва след това трябва да бъдат търсени допълнителни пари от държавата.

"Една реформа не беше направена, нито едно подобрение, нито един процес, който да бъде по-ефективен. Не е случайно, че по времето на ГЕРБ в Министерството на финансите беше изпратено писмо, в което много ясно се казва, че проблемът с липсата на ефективност в градския транспорт е на дневен ред много преди да се появи обективната ковид криза. Затова нашето искане е държавата да помогне, но преди това общината да си напише домашното", коментира Бонев.

На точно обратното мнение беше общинският съветник от ГЕРБ Димитър Вучев, който защитаваше тезата, че общината има нужда от допълнително субсидиране, за да не бъдат разредени линиите в София.

"Опитите на Столична община и в лицето на кмета, и в лицето на председателя на общинския съвет, и на ръководителите на отделни комисии, е да се комуникира с правителството по тези точки, които спомена господин Бонев. Десетки са опитите, отговорът е нула. Държавата не желае да комуникира със София и наказва софиянци за това, че управлението в Столична община не е това, което е на държавно ниво", каза Вучев.

Има ли решение за проблемите на столичния градски транспорт - вижте цялата дискусия във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рома си гаранира място в Лига Европа след класика срещу Торино
Рома си гаранира място в Лига Европа след класика срещу Торино
Шампионът Реал (Мадрид) завърши сезона в Испания с нулево реми срещу Бетис
Шампионът Реал (Мадрид) завърши сезона в Испания с нулево реми срещу Бетис