НОВИНИ

Има разминаване в данните на одита за задължения на Александровска болница

Цанка Николова
от Цанка Николова
19:42, 11.10.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Има разминаване в изнесените данни от доклада на вътрешния одит на здравното министерство за задълженията на Александровска болница. Това стана ясно след спешна среща между служебния здравен министър и директора на лечебното заведение.

Вчера проверка на здравното министерство показа, че задълженията на университетската болница са се увеличили с над 24 млн. лева за по-малко от година. От болницата определиха фактите като неверни.

Според здравното министерство, рискът лечебното заведение да изпадне в неплатежоспособност е много голям, но от ръководството на Александровска болница заявиха, че има перспективи болницата да излезе от състоянието, в което се намира в момента.

"Самите документи, върху които е изготвен одитният доклад, идват от самата Александровска болница, т.е. подадени са от тях. Ръководството на Александровска болница ще има възможност да се защити, като посочи защо представените на вътрешен одит данни и документи не са тези, които те твърдят, че трябва да бъдат днес", каза Момчил Мавров, началник на кабинета на служебния здравен министър.

"Ние имаме възможност по всяка една точка от доклада да представим становище, подкрепено с документи, с финансови документи с нещата, които смятаме, че се разминават. Предстои да видим какво е подадено, защото в крайна сметка това е оперативна работа", коментира Атанас Атанасов, директор на УМБАЛ "Александровска" ЕАД.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чарлз III ще бъде коронясан на 6 май 2023 г.
Чарлз III ще бъде коронясан на 6 май 2023 г.
Константинова и Ванева се класираха за втория кръг на турнира от ITF в Созопол
Константинова и Ванева се класираха за втория кръг на турнира от ITF в Созопол