"Има такъв народ" на разговори с "Демократична България"

от БНТ
15:30, 23.07.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Най-голямата парламентарна партия "Има такъв народ" вече започна преговори и консултации за сформиране на правителство.

Срещата им с "Демократична България" започна в сградата на парламента.

"Колеги благодаря ви, че приехте поканата за тази среща. Надявам се да протече спокойно и лесно, защото поне от наша гледна точка ние нямаме разминавания в основните си политически цели. И да имаме някакви различия, те са по начина на достигане на крайната цел, а не в коя посока вървим, така че се надявам да препотвърдим едни на други основните цели, които имаме, които общо взето са едни и същи, така че да дадем един добър знак, за да има правителство, тъй като изчегъртването на ГЕРБ е задача номер 1", каза в началото на срещата зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов.

"Ще участваме с позитивизъм и максимална енергия от наша страна. Очакваме да разговаряме, за това, което ни очаква. И ние благодарим", заяви от своя страна съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

От ИТН изпратиха покани до всички парламентарни партии, но без ГЕРБ, за преговори по приоритетите на бъдещия кабинет с техен мандат.

ИТН ще проведе консултации за правителство с ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!" в събота от 11.00 ч. и с БСП от 14.00 ч., а в неделя с ДПС от 11.00 ч.

Снимки: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ДПС след консултациите при Радев: Безусловна подкрепа няма
ДПС след консултациите при Радев: Безусловна подкрепа няма
Китай разпространи кадри от своя марсоход на Червената планета
Китай разпространи кадри от своя марсоход на Червената планета