НОВИНИ

"Демократична България" след консултациите при Радев: Имаме волята да дадем принос за излъчване на правителство

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
14:28, 23.07.2021
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

"Демократична България" има волята да даде принос да бъде излъчено не какво да е правителство, а такова с перспектива за дълбока промяна и модернизация на България, заяви съпредседателят на партията Христо Иванов след консултациите при президента за съставянето на нов кабинет.

Една недефинирана подкрепа, която не стъпва на ясни приоритети и ангажименти може да се превърне в "мътна вода", в която майсторите ловят риба, обясни метафорично Христо Иванов.

Формулата на парламентарната конфигурация трябва да бъде предложена от мандатоносителя, така че инициативата е при колегите от ИТН, категоричен е съпредседателят на "Демократична България".

Как ще се поемат взаимните ангажименти е въпрос на преговори, може би трябва да се върне времето и на честната дума. На този етап не смятаме да обсъждаме персони и нямаме намерение без да ни бъде поискано да правим наши номинации, категоричен е Иванов.

На този етап не мога да говоря за някакви установени различия, разговорите тепърва предстоят, допълни той.

Румен Радев проведе консултации с "Демократична България"

На въпрос относно това, че от "Има такъв народ" ще водят преговори и с ДПС, Иванов коментира, че това е право на мандатоносителя - да прецени как да форматира мнозинството.

Нас ни притеснява ДПС да останат в разговора и да бъдат част от крайната конфигурация, но може би има разум в това да стартират разговори, в които нито един участник да не може да бъде решаващ, обясни Иванов.

ИТН задават формата, ние ще участваме добронамерено. За нас следващото управление да бъде "имунизирано" от ДПС, това ще бъде много важен приоритет, каза в заключение Христо Иванов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кузманов поздрави бронзовите медалистки от ЕвроВолей до 16 г.
Кузманов поздрави бронзовите медалистки от ЕвроВолей до 16 г.
Хюн Мин Сон преподписа с Тотнъм
Хюн Мин Сон преподписа с Тотнъм