НОВИНИ

"Има такъв народ": Подложени сме на изключителен натиск от мутри

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
19:00, 13.06.2022
7816
Чете се за: 06:30 мин.
У нас
Слушай новината

Политическа партия "Има такъв народ" даде пресконференция пред медиите.

Днес е един прекрасен ден, защото видяхме едни хора, които с поведението си в национален ефир доказаха, че са предатели, заяви Станислав Балабанов от "Има такъв народ".

Истината е, че бяхте свидетели на един куп лъжи без нито един факт. Затова ние като свободни и демократични хора заставаме пред вас с лицата си, за да ви запознаем с факти и с истината - такава, каквато е. На едната везна в момента са инсинуациите и лъжите, а от другата страна сядаме ние с истината. Подложени сме на изключителен натиск от мутри, заяви Балабанов.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов представи запис на телефонен разговор между Радостин Василев и депутата от ИТН Христинка Иванова, в който той я убеждава да напусне парламентарната група на ИТН, но тя категорично отказва. Заплахи, натиск... допълни Тошко Йорданов.

"Гроздане, чакам си парите от министерството, които не си ми дал" - заяви още Йорданов.

Изключително съм щастлив, че подобен душевен отпадък не е при нас, допълни той.

Премиерът Кирил Петков: Мафията току-що загуби коалиционния си партньор

Аз няма да давам квалификация на престъпления - има НК, съдебни органи, прокуратура. Миналата седмица беше внесен Закон за противодействие на корупцията. Борим корупцията с корупция - това ли правим, попита Ива Митева.

Бях обвинена от първата политическа сила, че съм действала враждебно, допълни тя.

Как мога аз да спра законодателната програма - тя се изготвя от председателя на НС и се гласува в пленарна зала. Обсъжда се от всички коалиционни партньори, обясни Ива Митева.

Никога не съм спирала нещо. Напротив - аз помагах на г-н Василев да си напише Закона за хазарта и да може да го внесе, допълни тя.

Записът и разговорът на мутрата Василев е следствие на един министър-председател, който си е въобразил, че може да управлява еднолично, заяви Балабанов.

Ако ние не направихме ходовете, които изиграхме през последните няколко дни - държавата е пред фалит, а българската история е пред това да бъде предадена. Темата с Македония е ревностна тема. Предателството на българската история тежи, каза Балабанов.

Той покани премиера Кирил Петков да се яви на детектор на лъжата и да отговори негов ли е почерка върху бележка, с която Балабанов разполага, свързана с ветото за преговорите за членство на Северна Македония в ЕС.

Нека всички да видят кой е предателят и как изглеждат предателите, допълни Балабанов.

Това че, МРРБ е разковничето на оттеглянето е фалшива теза, която се тиражира от министър-председателя от първия ден, в който разбра, че дните на правителството са преброени, заяви регионалният министър в оставка Гроздан Караджов.

АПИ е сключила договори с набор от фирми за определена сума, след това са направени възлагания, които значително надхвърлят сумите по договора. Не става въпрос за АМ "Хемус", а за текущи ремонти, обясни Караджов. По думите му, вицепремиерът Асен Василев е предложил да се плати сумата от 1,3 милиона комисионни на същите тези фирми.

Всичките си действия съм ги съгласувал както с министър-председателя, така и с финансовия министър и не съм влизал в контакти с никакви брокери и концесионери. Когато става въпрос за мафия - мафията е в промяната, заяви той.

Става дума за пари, които някой е получил преди 6 месеца и в момента ги получава, смята Караджов.

Подписахме коалиционно споразумение с тях в името на това да премахнем лошото, което 12 години управляваше България. За съжаление, създадохме още по-голямо лошо, допълни Балабанов.

Бюджетите на първо гласуване ще бъдат подкрепени. Много е важно какви предложения ще бъдат направени между двете гласувания. Трябва да бъдат така направени и достатъчно обосновани, че да е ясно откъде идва съответният приход или къде отива съответният разход, така че да се запази бюджетният дефицит, обясни Любомир Каримански.

Ще отправим допълнителни изисквания между първо и второ четене, така че всичко да е прозрачно, допълни той.

Тошко Йорданов отправи въпрос към отцепилите се петима депутати от ИТН къде са били досега и защо са взели решението си идва след обявяването, че ИТН напуска коалицията.

Дължим огромно извинение на хората, които са гласували за ИНТ и че в момента такива хора като тях са в парламента. Но хората се побъркват - побъркват се за власт. Аз нося лична вина, че тези хора са там, че съм допуснал подобни хора, защото в някаква степен съм подвел моите колеги, че те са читави, каза Тошко Йорданов.

Така изглежда човешката глупост, съчетана с наглост, коментира още по повод отцепилите се депутати от ИТН той.

Балабанов пък изнесе подробности от свой разговор с Лена Бориславова, в който тя е заявила депутатите от ИТН "да се кротнат" по медиите, за да "не отвърже" тя своите депутати да говорят.

Целия брифинг гледайте тук:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров обърна Камерън Нори на старта в Куинс
Григор Димитров обърна Камерън Нори на старта в Куинс
Първата българска група пристигна в Тел Авив за Европейското по художествена гимнастика
Първата българска група пристигна в Тел Авив за Европейското по художествена гимнастика