НОВИНИ

Разцепление в ИТН - депутати напускат партията на Слави Трифонов

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:18, 13.06.2022
Чете се за: 03:35 мин.
У нас
Слушай новината

Депутати от "Има такъв народ" ще напуснат парламентарната група и ще подкрепят Кирил Петков и Асен Василев. Тази информация получил и сподели в профила си във Фейсбук лидерът на партията Слави Трифонов. Малко преди това депутат от "Продължаваме промяната" се похвали, че част от необходимите 12 депутати за мнозинство в парламента са намерени. По-късно друг негов колега го опроверга.

От миналата сряда се търсят 12 депутати за мнозинство от управляващите в парламента.

Дали са намерени - след журналистически въпрос Атанас Михнев от "Продължаваме промяната" отчете:

- Вече сме намерили, да.
- 12 ли?
- Не. Вървим в посока на това да осигурим пълно мнозинство. Това, което ние пазарим и това, за което ние се пазарим са хора с правилната мотивация да променим България.

Атанас Михнев, ПП: Намерили сме част от депутатите за мнозинство в НС

По-късно съпартиецът му Искрен Митев опроверга тази информация.

Това е едно извъртане на думите му от човека, който явно е описвал и е направил обобщение на изказването. Депутатите не са хартиени фигурки. Ние не може да взимаме който и да било. Ние и до сега сме работили с депутатите от ИТН. Нека да не забравяме, че нещата, които сме постигнали независимо как се развиха на този етап, ние сме ги постигнали заедно.

Радостин Василев свали доверието си от Слави Трифонов, напуска ИТН с други депутати

Едно име - на спортния министър в оставка Радостин Василев и тези на още 8 депутати от "Има такъв народ" бяха посочени в медийна публикация като бъдещи отцепници от групата на "Има такъв народ".

Лидерът на партията Слави Трифонов получил информация, че депутати от партията му ще напуснат парламентарната група и ще подкрепят Кирил Петков и Асен Василев.

БСП остава в коалицията и подкрепя актуализацията на бюджета

И ако БСП остава твърдо зад управлението, то за "Демократична България" е важен форматът за вземане на решения от тук нататък.

Да е ясно, че някаква група народни представители подкрепят на принципна основа, а не защото има някакви скрити договорки с тях. За нас е важно по 4-5 теми, които са ни в управленската програма, да има все пак гарантирано мнозинство на база на принципни договаряния. За нас е важно това правителство да има още известно време да свърши работата, за която беше избрано, каза Атанас Славов - "Демократична България".

А кой ще заеме вакантните министерски постове и от коя партия във вече тройната коалиция - засега остава неясно.

Вече всички четирима министри на "Има такъв народ" са в оставка. Своето желание да напуснат днес депозираха външният и енергийният министър. Кога ще бъдат гласувани не е ясно. Срок за това в Конституцията няма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Кирил Петков: Мафията току-що загуби коалиционния си партньор
Премиерът Кирил Петков: Мафията току-що загуби коалиционния си партньор
Проходът "Петрохан" ще бъде отворен най-рано утре
Проходът "Петрохан" ще бъде отворен най-рано утре