НОВИНИ

"Има такъв народ" предлага шахматистката Антоанета Стефанова за премиер, но ще върне мандата

bnt avatar logo
от БНТ
09:10, 26.04.2021
17027
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Партия "Има такъв народ" предлага шахматистката Антоанета Стефанова за премиер, но тя веднага ще върне мандата за съставяне на правителство, когато той ѝ бъде връчен от президента Румен Радев. Това съобщи лидерът на партията Слави Трифонов във фейсбук.

"За наша радост има българи, които ни карат да се гордеем. Пред света. Ето например, имаме двама световни шампиони по шах. Веселин Топалов и Антоанета Стефанова. Световните шампиони по шах са обожествявани по света. За тях се пишат книги, правят се филми и имената им са изписани със златни букви в световната история. И ние имаме двама", написа в профила си във фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

"Нашето предложение за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя има икономическо образование и говори пет езика. Сравненията, размислите и изводите оставям на вас", допълва Трифонов.

"Разбира се, Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото “Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост. Така че Антоанета Стефанова ще приеме мандата с уважение и веднага ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор", пише още Слави Трифонов.

Вижте и още във включването на Вера Александрова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ники Илиев: Мария Бакалова спечели, предизвика внимание върху себе си и върху България
Ники Илиев: Мария Бакалова спечели, предизвика внимание върху себе си и върху България
ГЕРБ сезира Конституционния съд заради мораториума, приет в Народното събрание
ГЕРБ сезира Конституционния съд заради мораториума, приет в Народното събрание