НОВИНИ

"Има такъв народ" връща изпълнения мандат на президента днес в 17.00 ч.

bnt avatar logo
от БНТ
11:44, 06.08.2021
9891
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Днес в 17.00 часа кандидатът за премиер на "Има такъв народ" ще връчи на президента Румен Радев проектокабинета на най-голямата парламентарно представена група. Това съобщиха от президентството.

Часове преди това от ИТН съобщиха, че кандидатът за правосъден министър Момчил Иванов е оттеглил кандидатурата си. Мотивът са лични причини. Хората на Слави Трифонов разполагат само с няколко часа, за да номинират нов.

Христо Иванов от ДБ каза пред медиите, че тази смяна не променя нищо. Отново напомни, че трите партии в ДБ ще заседават и допълнително ще решат дали ще подкрепят проектокабинета на ИТН.

ИТН оттегля Момчил Иванов като кандидат за министър на правосъдието

Конституционният срок, в който от "Има такъв народ" трябва да върнат своето предложение за кабинет на президента, изтича днес.

В същото време от партията продължават разговори за подкрепа с БСП в Народното събрание.

Преди малко завърши работната срещу между експерти на БСП и ИТН. Те са обсъждали приоритетите, върху които ще работи едно бъдещо управление и са се разбрали по голяма част от темите. Предстои да бъде подписан и някакъв вид документ, който да гарантира, че договорените теми ще бъдат спазени.

Вчера от "Има такъв народ" заявиха, че няма да подписват споразумения, за каквито настояват от всички политически сили, след проведените експертни разговори по политики.

От "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" все още не са дали категоричен отговор - дали ще подкрепят този състав на Министерския съвет. Те заявиха, че това ще стане ясно в рамките на парламентарната процедура, която ще започне, след като президентът внесе за разглеждане в НС предложеното от "Има такъв народ". До момента е ясно и че ГЕРБ-СДС ще гласуват против така обявения състав на Министерския съвет.

БНТ СЪС СПЕЦИАЛНО СТУДИО ЗА ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ПРОЕКТОКАБИНЕТА НА "ИМА ТАКЪВ НАРОД" ПРЕД ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ.

ГЛЕДАЙТЕ ДНЕС В 17.00 ЧАСА - ПО БНТ1, ОНЛАЙН НА BNTNEWS.BG И НА СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев връчи генералски пагони на двама военни
Румен Радев връчи генералски пагони на двама военни
"Епъл" проверява устройства за детска порнография
"Епъл" проверява устройства за детска порнография