НОВИНИ

Има заподозрян за пожара в дома за възрастни във Варна, настанен е в психиатрията

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
11:15, 08.05.2022 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Снимка:
Слушай новината

Образувано е досъдебно производство след пожара в дома за възрастни хора "Свети Георги" във Варна, има четирима починали, две жени са настанени в болница с опасност за живота. Извършва се аутопсия на четирите тела. Има заподозрян, който е обитател на дома, съобщиха на брифинг от прокуратурата.

Преместен е от друг дом в град Девня, който е закрит. В момента е настанен в психиатрията за изясняване на неговото психическо състояние. Мъжът е на 53 години. Иззети са записи от камерите.

Предполагаемата причина за пожара е човешка дейност - неправилно боравене с открит огън вътре в стаята, но не се изключват и останалите версии.

Тази сутрин към 2.00 часа е констатирано горене в помещение. Веднага на място са изпратени пет противопожарни екипа. Служители на полицията са евакуирали 20 души, които са били на обгазения етаж. Пожарът е бил локализиран на момента. Щети по дома няма, с изключение на там където е бил епицентърът на пожара.

Започнали са разпити на свидетели. Ще бъдат назначени пожаротехнически експертизи. Изяснява се колко души от персонала е имало в сградата през нощта.

Пред БНТ Светослав Георгиев, собственик на дом "Свети Георги", потвърди, че в момента се провеждат огледи на територията на дома, но не каза колко от служителите са били на смяна по време на трагичния инцидент.

В края на брифинга окръжният прокурор на Варна Красимир Конов обяви, че ще настоява за рестриктивна законова уредба, за да не се случват повече подобни инциденти.

През юли миналата година в същия дом имаше пожар, който отне живота на 4-ма възрастни хора.

Вижте още подробности в прякото включване на Мариана Малева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Манев, ПП: България води преговори да бъде отложено за страната ни петролното ембарго на руски петрол
Иван Манев, ПП: България води преговори да бъде отложено за страната ни петролното ембарго на руски петрол
Милуоки записа втора победа срещу Бостън, Янис наниза 42 точки
Милуоки записа втора победа срещу Бостън, Янис наниза 42 точки