НОВИНИ

Индиец е арестуван за откраднат часовник на Марадона

Диего Марадона
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:17, 11.12.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Индийски гражданин е арестуван във връзка с кражба на часовник, принадлежал на Диего Марадона.

Ценната вещ, която е била собственост на легендарния аржентински футболист, е намерена в индийския щат Асам, съобщи високопоставен държавен служител от Индия.

Според функционера е извършена специализирана операция между властите на Индия и Обединените арабски емирства, в резултат на която е намерен лимитираният продукт, чиято цена е 23 000 евро.

„Като част от международното сътрудничество, полицията на Асам се координира с полицията в Дубай чрез индийската федерална агенция, за да върне наследството - часовник Hublot, собственост на легендарния Диего Марадона. Уазид Хюсеин е арестуван за деянието и в момента тече разследване“, написа държавният служител в социалната мрежа Twitter.

Обвиненият за кражбата е работил в Дубай и наскоро се е завърнал в Индия. Бил е на служба като охранител в частна фирма, която съхранявала вещите на Марадона.

Аржентинската футболна легенда носеше този часовник на Световното първенство през 2010 година, когато беше начело на националния отбор на Аржентина.

Компанията пусна ограничена серия на часовника със снимка, гравирана на гърба на кутията. Часовникът е в изключително ограничена серия - едва 250 броя.

Аржентинецът почина на 25 ноември 2020 година.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу зелените сертификати в Барселона
Протест срещу зелените сертификати в Барселона
Служебният кабинет предлага министъра на отбраната за посланик в САЩ
Служебният кабинет предлага министъра на отбраната за посланик в САЩ