НОВИНИ

Интензивен е трафикът по някои от граничните пунктове със Сърбия, Румъния и Турция

интензивен трафикът граничните пунктове сърбия румъния турция
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:00, 19.08.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Интензивен е трафикът по някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) със Сърбия, Румъния и Турция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на своя сайт по данни към 6:00 часа.

На ГКПП „Калотина“ на българо-сръбската граница движението е натоварено за леки автомобили на изход. Граничните се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли. На пункта се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. „Гранична полиция“ препоръчва на пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

Трафикът е интензивен на ГКПП "Кардам" за товарни автомобили на изход към Румъния. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари"/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На българо-турската граница движението е интензивно на вход за леки автомобили на граничните пунктове „Капитан Андреево“ и „Лесово“.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове към Гърция.

„Гранична полиция“ съветва пътуващите към и от южната ни съседка да използват за преминаване, освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП „Илинден", ГКПП „Златоград", ГКПП „Ивайловград" и ГКПП „Капитан Петко войвода". През гранични пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, припомнят от дирекцията.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове към и от Република Северна Македония.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 2000 последователи на Дънов посрещнаха Божествената Нова година в Рила
Над 2000 последователи на Дънов посрещнаха Божествената Нова година в Рила
Георги Кендеров ще подсили новака в НБЛ Миньор 2015
Георги Кендеров ще подсили новака в НБЛ Миньор 2015