НОВИНИ

Интензивен трафик на границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция

трафик - Дунав мост
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:50, 17.08.2024
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Интензивен е трафикът на границите с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция, информира Главна дирекция "Гранична полиция" на своята интернет страница.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Кардам", "Дуранкулак" и "Оряхово" на изход за товарни автомобили.

Днес по обед в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе се образуваха опашки от коли и камиони. На 10 юли т.г. бе поставено началото на основния ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. По тази причина в естакадната част на моста движението в продължение на 200 метра се извършва само в едната лента. Служители на "Гранична полиция" регулират движението на превозните средства в района на строително-монтажните дейности.

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.

Трафикът на границата с Гърция е интензивен на ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа" на изход и вход за леки автомобили, съобщава "Гранична полиция".

На граничен пункт "Кулата" на изход колоната от изчакващи автомобили е около 1,3 километра към 11:00 часа. За да преминат, изчакват както леки автомобили, така и товарни. Колона от изчакващи автомобили се е образувала и в близкото село Кулата, през което също се стига до граничния пункт.

По данни на гръцката телевизия ЕРТ през юли т.г. през ГКПП "Промахон" са преминали 2,1 млн. души. През юни трафикът през пункта е бил 1,15 млн. души, т.е. общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3,25 млн. души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3,29 млн. души.

Интензивен е трафикът и на границата с Република Турция на ГКПП "Капитан Андреево" и ГКПП "Лесово" на вход за леки автомобили, по данни на "Гранична полиция" към 13:00 часа днес.

На границата с Република Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП "Калотина" на вход и изход за леки автомобили. Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Република Северна Македония.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илия Груев и Лийдс с ново равенство в Чемпиъншип
Илия Груев и Лийдс с ново равенство в Чемпиъншип
Украйна укрепва позициите си в Курска област
Украйна укрепва позициите си в Курска област