НОВИНИ

Интензивни снеговалежи в Североизточна България и планинските райони

bnt avatar logo
от БНТ
20:45, 06.03.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Зимната обстановка в страната продължава – по-значителни бяха снеговалежите днес в западния Предбалкан, Рило-Родопската област и района на София.

Времето беше и ветровито особено в западната част на Дунавската равнина, в Пазарджик и по морския бряг – в Бургас поривите на североизточния вятър достигаха 86 км/ч.

По-интензивни ще са снеговалежите в близките часове в Североизточна България и планинските райони. Утре ще се задържи облачно, но валежите от сняг ще са по-слаби, а в низините на Южна България ще вали дъжд. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са предимно между 2° и 7°.

В планините ще продължи са превалява сняг, по-значителни ще са валежите след обяд в Рило-Родопската област.

Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури по най-високите върхове ще са около и под минус 10 градуса.

И над по-голямата част от Балканите ще превалява сняг, над Южна Гърция – дъжд. Сняг ще превали за кратко и на места в Централна Европа, както и на Скандинавския полуостров. Валежи от дъжд ще има на места на Апенините и Пиренеите, а предимно слънчево ще е е времето в Западна Европа.

У нас през новата седмица се очаква застудяване, ще продължи да превалява и слаб сняг, но във вторник в Родопската област все още валежите ще са по-съществени като количество.

Температурите постепенно ще се понижават и от четвъртък до края на седмицата, са възможни сутрешни температури до около минус 10° - минус 12°, а и дневните в отделни райони в четвъртък и петък ще остават малко под нулата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдбите на хората от най-голямата бежанска вълна в Европа след Втората световна война
Съдбите на хората от най-голямата бежанска вълна в Европа след Втората световна война
Смесената ни двойка се размина на косъм с бронзовия медал на СП по акробатика в Баку
Смесената ни двойка се размина на косъм с бронзовия медал на СП по акробатика в Баку