НОВИНИ

Интер е на полуфинал в Лига Европа след десет вихрени минути срешу Леверкузен

Мачът ще бъде запомнен с двете отменени дузпи за "нерадзурите" и рекорда на Ромелу Лукаку.

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:01, 11.08.2020
Чете се за: 01:40 мин.
Футбол
интер полуфинал лига европа десет вихрени минути срешу леверкузен

Двубоят на "Есприт Арена" в Дюселфорф предложи доста интригуващи моменти, но в край на сметка радостта бе за Антонио Конте и неговият тим.

Ромелу Лукаку пък се превърна в първия футболист, отбелязал в девет поредни мача от турнира Лига Европа.

Ето и как се разви двубоят между двата тима:

Италинаският тим заппчона по-добре мача и още в 10-та минута Лаутаро Мартинес имаше шанс да отбележи, но вратарят Храдецки се справи.

Пет по-късно обаче той нямаше какво да стори при ново нападение за "нерадзурите". Мартинес комбинира с Николо Барело, който от границата на наказателното поле, с външната част на крака даде аванс на своя тим,

В 21-та минута гранда от Милано стигна до втори гол. Взаимодействие между бившите съотборници в Манчестър Юнайтед – Ашли Йънг и Ромелу Лукаку завърши с гол на белгиеца.

По този начин той се разписа в девети пореден мач в турнира Лига Европа, с което подобри досегашният рекорд на Алън Ширър. Легендарният англичанин се бе разписвал в осем поредни срещи в началото на века, с екипа на Нюкасъл.

Лукаку имаше шанс да направи аванса на своя тим класически само минута по-късно, но стреля слабо от добра позиция.

Отговорът на Байер Леверкузен не закъсня и в 25-та минута, звездата на „аспирините“ Кай Хаверц намали резултата. Спряганият за трансфер, в редица европейски грандове, германец получи подаване от Кевин Фоланд и от малък ъгъл преодоля Самир Ханданович за 2:1

Вихреното темпо продължи и само минута по-късно съставът на Интер получи право да изпълни дузпа, за игра с ръка на Дейли Синкгравен.

Повторенията обаче поставиха под съмнение решението на главния съдия и в край на сметка след консултация с ВАР, той промени решението си и отмени 11-метровия наказателния удар.

С това се изчерпаха интересните моменти преди почивката и така Интер се оттеглиха с преднина от 2:1.

След почивката Интер потърсиха ново попадение, с което да успокоят играта но на два пъти усилията на Галярдини не се увенчаха с успех.

В 49-та минута негов изстрел бе блокиран от съотборник, а пет по-късно нов негов удар отново не доведе до резултат.

Малко след час игра Керем Демирбай бе близо до възстановяването на паритета, но изстрелът му бе спасен от Ханданович.

Малко по-късно шанс се откри и пред Алексис Санчес, но чилиецът бе спрян от Лукаш Храдецки.

В края на редовното време в полза на "нерадзурите" отново бе отсъден наказателен удар, след като Кристан Ериксен бе избутан в гръб от футболист на „аспирините“.

По подобие на ситуацията от първата част обаче, намеса на системата ВАР промени решението на главния съдия Карлос дел Серо.

В самия край на срещата и попадение на Лукаку бе отменено, след като съдията маркира нарушение на белгиеца срещу Табсоба.

Въпреки това до края резултатът остана непроменен и по този начин Интер се класира за полуфиналите на турнира Лига Европа.

Там съперник на тима на Антонио Конте ще бъде победителят от срещата между Шахтьор Донецк и Базел, които играят във вторник вечерта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юнайтед имаше нужда от продължения, за да пребори коравия Копенхаген
Юнайтед имаше нужда от продължения, за да пребори коравия Копенхаген
Гърция обяви нощен полицейски час за ресторанти и барове в топ туристически дестинации
Гърция обяви нощен полицейски час за ресторанти и барове в топ туристически дестинации