НОВИНИ

Интер разби Каляри и оглави таблицата в Серия "А"

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:40, 12.12.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
интер разби каляри оглави таблицата серия
Слушай новината

Действащият шампион на Италия Интер се изкачи на върха в подреждането в Серия "А", след като спечели убедително с 4:0 домакинството си на Каляри.

"Нерадзурите" вече имат актив от 40 точки, което е с една повече от градския съперник Милан и три пред Аталанта, който за момента се намира на 3-та позиция. Отборът на Каляри пък остава в зоната на изпадащите на предпоследната 19-та позиция с едва 10 пункта.

Тон за успеха даде Лаутаро Мартинес, който откри резултата в 29-та минута, засичайки с глава центриране от ъглов удар на Хакан Чалханоглу.

В края на първото полувреме Мартинес получи златен шанс да удвои преднината на момчетата на Симоне Индзаги, но пропусна да се разпише от дузпа.

Все пак резултатът стана 2:0 в 50-ата минута, когато Алексис Санчес се разписа с хубав изстрел от въздуха след подаване на Николо Барела.

Чалханоглу направи резултата класически в 66-ата минута с брилянтен изстрел от дъгата на наказателното поле, а само 120 секунди по-късно Лаутаро Мартинес оформи крайния резултат с втория си гол в срещата.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голове на Бензема и Асенсио осигуриха на Реал победата в "Дербито на Мадрид"
Голове на Бензема и Асенсио осигуриха на Реал победата в "Дербито на Мадрид"
Стрелба в центъра на Торонто, има ранен
Стрелба в центъра на Торонто, има ранен