НОВИНИ

Интересът към ваксините в Благоевград се е повишил с над 20% за 48 часа

bnt avatar logo
от БНТ
12:17, 21.10.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Регионални
Слушай новината

Опашки за ваксини и пред Регионалната здравна инспекция в Благоевград. След издаването на заповедта на здравния министър, както вчера така и днес, има много желаещи за ваксина. Повечето от хората казват, че предпочитат еднодозовия препарат на "Янсен". По данни на здравната инспекция само за последните 48 часа интересът към ваксините се е повишил с над 20%.

По същото време пред здравната служба се проведе и протест на собствениците на заведения. Те поискаха среща с директора на РЗИ-Благоевград, за да разберат защо още нямат обещаните безплатни тестове за клиентите.

"Едно от нещата, от които сме обезпокоени, е нашите клиенти по никакъв начин с тази ваксинация, която е на 20%, да си поставят ваксина единствено да посещават нашите обекти. Това няма как да стане, на всеки му е ясно. С тези безплатни тестове има светлина в тунела, за която можем да се хванем", каза Васил Димитров, председател на Сдружението на заведенията в България.

"Тестовете също идват от министерството. Даваме ги безплатно на 10 лаборатории на територията на Благоевград", каза д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ-Благоевград.

След срещата стана ясно, че от понеделник ще бъдат предоставени големи количества безплатни тестове за заведенията.

Репортер: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Баржите за разтоварването на "Вера Су" все още не са пристигнали в района на кораба
Баржите за разтоварването на "Вера Су" все още не са пристигнали в района на кораба
Окончателно: Венци Боксьора остава под домашен арест
Окончателно: Венци Боксьора остава под домашен арест