НОВИНИ

Интригата в Испания се завърза още повече след нова грешка на Атлетико (Мадрид)

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:14, 12.04.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Футбол
интригата испания завърза повече нова грешка атлетико мадрид

Лидерът в Ла Лига Атлетико (Мадрид) направи нова грешна стъпка в първенството, завършвайки наравно 1:1 при визитата си на коравия отбор на Бетис в среща от 30-ия кръг.

Играчите на Диего Симеоне се нуждаеха от задължителна победа, за да запазят аванса си от три точки на върха пред градския съперник Реал, но това равенство определено ще направи последните осем кръга от сезона безкрайно интересни.

В момента "дюшекчиите" водят с 67 точки, следвани от "лос бланкос" с 66. Барселона пък се намира на третата позиция с 65 пункта.

Бетис пък продължава яростната битка с Реал (Сосиедад) за място в турнира Лига Европа, като в момента и двата тима имат по 47 точки. В тази борба е намесен и съставът на Вияреал, като "Жълтата подводница" е само с точка по-малко.

На стадион "Бенито Виямарин" гостите от Атлетико взеха ранен аванс още в 5-та минута чрез Яник Ферейра Караско, който се разписа след рикошет, който му предостави топката на празна врата.

Четвърт час по-късно обаче Кристиан Тейо донесе точката за "андалусийци", вкарвайки от въздуха след центриране отляво.

До края и двата отбора имаха своите шансове, но вратарите Ян Облак и Клаудио Браво не позволиха да се стигне до нови попадения и така двата отбора поделиха точките.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лиъм Нийсън пристигна в България, ще снима филм в Созопол
Лиъм Нийсън пристигна в България, ще снима филм в Созопол
Кузманов се завръща на корта в края на месеца
Кузманов се завръща на корта в края на месеца