НОВИНИ

Ирена Анастасова, БСП: Подкрепихме въвеждането на извънредното положение, защото сме отговорни

bnt avatar logo
от БНТ
19:24, 08.05.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

БСП е отговорна партия, по тази причина подкрепихме въвеждането на извънредното положение. Това заяви в "Още от деня" Ирена Анастасова, член на Комисията по образованието и науката, "БСП за България".

Колегите от ГЕРБ приеха нашите поправки и включиха срок на това извънредно положение и добавихме съответния член от Конституцията, което да гарантира, че правата на българските граждани ще бъдат спазени, подчерта Анастасова.

Ирена Анастасова, член на Комисията по образованието и науката, "БСП за България": Очаквахме да чуем някакъв отчет, някакъв анализ до момента - по отношение на здравните мерки, по отношение на икономическите, по отношение на социалните мерки, по отношение на финансовото състояние на държавата. За да можем да кажем: дотук последиците са такива, значи ние ще предприемем съответно мерки, съобразно тези последици. Това го нямаше.

Тя обясни, че това е била причината БСП да гласуват "въздържал се" за промените в Закона за здравето.

Ирена Анастасова, член на Комисията по образованието и науката, "БСП за България": С позицията "въздържал се" казваме от една страна - ние не сме съгласни с това, което предлагате. Има част от мерките, които са добри, например това, че се удължават някои от мерките не можем да го оспорваме. Само че ние искаме не два месеца да се удължат, а примерно до септември. Например обезщетенията, които ще се дават на хората, останали в неплатен отпуск, за да си гледат децата.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Европа и САЩ отбелязаха 75-тата годишнина от края на Втората световна война
В Европа и САЩ отбелязаха 75-тата годишнина от края на Втората световна война
92-годишният дядо Тодор пребори Covid-19
92-годишният дядо Тодор пребори Covid-19