НОВИНИ

Владислав Горанов и Васил Божков в задочен диалог

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:22, 08.05.2020
Чете се за: 01:21 мин.
У нас

Финансовият министър Владислав Горанов и обвиняемият хазартен бизнесмен Васил Божков влязоха в задочен диалог.

В интервю пред BTV Божков заяви, че е консултирал бизнеса си само с Горанов.

Финансист номер 1 отговори, че е разговарял с бизнесмена, като един от големите собственици на хазартен бизнес у нас.

В интервюто Васил Божков отрече да е имал контакти с Комисията по хазарта. По темата безнесменът, който е обвиняем и разследван за неплатени такси, коментира, че всичките му контакти по повод хазартния бизнес са били с финансовия министър и не вижда къде е нарушението на закона.

"Всичките ми контакти по тоя бизнес са били с Влади Горанов, лично, за което имам безброй доказателства. И при това положение къде е нарушението на закона", казва Божков.


Владислав Горанов отговори след извънредното парламентарно заседание.

Владислав Горанов, министър на финансите: Никога не съм твърдял, че не познавам г-н Божков. И не виждам нищо лошо в това, така както съм срещал в моя кабинет и г-н Валентин Златев и г-н Кирил Домусчиев и много други хора, които са изградили успешен бизнес в България. Независимо от опита за внушения, аз нямам претенции към г-н Божков, освен за едно - през всичките години, в които се е занимавал с хазартен бизнес, той е нарушавал, или негови служители, Закона за хазарта, като е декларирал и допускал внасянето на по-малко такси като по този начин загубата за Бюджета се изчислява на 700 милиона, заедно с лихвите.

Горанов препоръча на всеки бизнесмен, който има неуредени сметки с държава, да ги плати, за да няма проблем с наказателни процедури. Според финасовия министър Васил Божков също имал шанс по този начин да облекчи част от обвиненията, които са му повдигнати.

Владислав Горанов, министър на финансите: Поредният богат българин, който се укрива от правосъдието и използва медиите за своите защитни тези.

Горанов е категоричен, че законодателните промени след 2015 година по никакъв начин не са облагодетелствали хазарта и напомни, че идеите на Божков да се изравнят таксите за онлайн залаганията и на останалите игри не са срещнали подкрепа.

Твърденията на Божков, че бизнесът му е отнет със силови методи от министър-председателя пред онлайн изданието "Сега" Бойко Борисов коментира, че всяка квалификация за него от Божков е комплимент.

Срещу Васил Божков има две разследвания за ръководство на организирани престъпни групи. Едната е за данъчни престъпления, пране на пари и незаконен трафик на културни ценности. Другата е за убийства, силови действия, изнудвания и рекет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тити Папазов: Няма никакво значение къде са акциите на "Левски"
Тити Папазов: Няма никакво значение къде са акциите на "Левски"
Качеството на въздуха в Пловдив е в допустимите норми след големия пожар
Качеството на въздуха в Пловдив е в допустимите норми след големия пожар