НОВИНИ

Какви са правилата за разходка в Национален парк "Пирин"

bnt avatar logo
от БНТ
16:30, 08.05.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Национален парк "Пирин" изготви правила за туристите. Те са съобразени със заповедта на здравния министър за неразпространение на коронавируса. Служители на парка следят за изпълнението им. Мобилно приложение също помага на туристите с полезна информация или при проблем.

За да прекарате добре в планината и да запазите живота и здравето на вас и околните, трябва да следвате няколко правила. Най-важното е - движете се в малки групи, като спазвате дистанция помежду си от около 2,5 метра.

Росен Баненски - директор на Дирекция Национален парк "Пирин": Третото е да не се използват съществуващите към момента хижи, инфраструктурни обекти, къмпинги, защото това създава риск от заразяване и четвърто е да не се използват местата за палене на огън.

Служители на парка стоят на подходите към туристическите маршрути и информират туристите. Патрули обикалят планината, за да следят спазват ли се мерките.

Вече работи и мобилно приложение, което при нужда ще подава сигнал до ПСС с точните координати.

Росен Баненски - директор на Дирекция Национален парк "Пирин": Локализира всички туристически обекти, които са около вас. Може да ви помогне при намирането на пътя в планината.

Приложението е напълно безплатно и може да бъде свалено от мобилните магазини.

Автор: Миглена Медарова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи туристи на остров Света Анастасия за новия сезон
Първи туристи на остров Света Анастасия за новия сезон
Ще отворят ли детските градини в Русе
Ще отворят ли детските градини в Русе