НОВИНИ

Ще отворят ли детските градини в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
16:24, 08.05.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Над 5 000 деца се очаква да се върнат в детските градини и ясли в община Русе, ако правителството реши да ги отвори като следваща мярка. Много от родителите обаче се притесняват да пуснат децата си на градина.

39 детски градини в Русенска област са в готовност отново да отворят врати, а децата ще се приемат при строг контрол, за да се избегне разпространението на коронавируса.

Енчо Енчев - заместник- кмет на Община Русе: Имаме готовност и за допълнителни филтри и за допълнителна дезинфекция, за недопускане на територията на градините, на деца, служители, учители, със съмнения за завишена температура.

Теменужка Тодорова - директор на ДГ "Червената шапчица" - Русе: Може би трябва да има изясняване колко деца да бъдат в група, тъй като няма как да лишим някой да не посещават, а да определим кои да посещават.

Много от родителите обаче смятат, че все още е рано децата да посещават градина. Електротехникът Кристиян Димитров в момента е в принудителен отпуск, за да се грижи за 3-годишната си дъщеря.

Кристиян Дамянов – родител: Докато имам възможност да я задържа вкъщи, ще го направя. Докато не се даде нещо конкретно - примерно имаме тест, има ваксина.

Дните на извънредно положение са използвани за ремонти на детските градини, а помощният персонал е пренасочен да помага в социалните заведения в града.

Автор: Теодор Стамболиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са правилата за разходка в Национален парк "Пирин"
Какви са правилата за разходка в Национален парк "Пирин"
Тестват за коронавирус 650 служители от социални заведения в Пловдивско
Тестват за коронавирус 650 служители от социални заведения в Пловдивско