Искрен Веселинов: Република Северна Македония тепърва има да преоткрие своето минало

от БНТ
08:53, 02.12.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Политика

"Страстите в България се успокоиха и има много сериозна подкрепа на гражданите за позицията, която България зае. Страстите в Република Северна Македония тепърва ще горят, защото те имат да прочетат собственото си минало", смята депутатът от Обединени патриоти/ВМРО Искрен Веселинов.

По негово Република Северна Македония тепърва има да преоткрие своето минало.

"Три десетилетия ние се движихме по линията на компромиса. Имайки ги за най-близките хора, за най-близкия народ ние допускахме компромиси, компромиси, компромиси. Ако бяхме допуснали този последен компромис, мисля, че те никога нямаше да се върнат към дебата за миналото", каза депутатът в "Денят започва".

Това, което страната ни е поискала, е да има още една преговорна глава за добросъседство, за има ясна пътна карта и да имаме в лицето на Република Северна Македония един приятел и един съюзник в Европейския съюз, а не държава, която гради своята идентичност на антибългаризъм, обясни Веселинов.

Според него ние сме били последователни, но и доста толерантни. В случая имаме твърда позиция, за която той се надява правителството да продължи да отстоява.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Бъдещите шофьори са без книжки заради спрените курсове на БЧК
Бъдещите шофьори са без книжки заради спрените курсове на БЧК
Ремонтите в София - заместник-кметът по строителство пред БНТ
Ремонтите в София - заместник-кметът по строителство пред БНТ